Besplatni programi: antivirus free, učenje tipkanja, za mobitel, foto, video, titlovi, skidanje filmova, portali, tutorijali
Programi za slike - program za uređivanje slika

IrfanView

IrfanView je preglednik slika s raznim dodatnim funkcijama od kojih su najkorisnije mijenjanje veličine i kvalitete slika, konverzija u razne formate i masovno mijenjanje naziva. Za naprednije mogućnosti potrebno je skinuti plugin dodatke, također besplatno. IrfanView - Download.hr


Active Pixels

Odličan freeware program za obradu fotografija. Omogućuje jednostavne promjene kontrasta, svjetline, intenziteta boje, a sadrži i broje filtere s kojima možete dotjerati fotografije. Download: link. Ako koristite Active Pixels onda vam ispod opisani Noiseware i Adobe Photoshop Album Starter Edition skoro pa i ne trebaju.


Noiseware

Besplatna verzija programa za uklanjanje digitalnog šuma s fotografija. Praktičan je za uljepšavanje fotografija snimljenih mobitelom, nakon autofixa sa Adobe Photoshop Album Starterom. Za početnike to je lakši način nego s Active Pixels.


Adobe Photoshop Album Starter Edition

Jako dobar i jednostavan besplatan program za popravljanje kontrasta, intenziteta boje i svjetline. Dovoljan je jedan klik za automatski popravak slike.


Paint-NET

Ovo je program koji se jednostavo mora nalaziti na ovom popisu. Radi se o najpopularnijem open-source freeware programu za uređivanje fotografija. Slike možete rezati, rotirati, mijenjati im veličine, prilagoditi boje.


GIMP

Još jedan neizostavan alat, napredniji od Paint-NET-a. S GIMP-om možete napraviti sve što zaželite, ako imate vremena za naučiti kako. Dakle, slično kao i s Photoshopom, samo što je GIMP besplatan.


Exifer

Ako ste na fotoaparatu u vrijeme snimanja imali krivi datum, sa Exiferom možete promijeniti taj i ostale exif podatke o fotografiji.    ..dodatni foto alati


Gadwin PrintScreen

Za jednostavnije i brže snimanje slike onoga što vidite na  ekranu. Nakon pritiska tipke PrtSc mišem označite dio ekrana i sačuvate sliku dvoklikom.

Download.hr - Grafika

Npr.: besplatni preglednik slika: Fast Stone Image Viewer

Download.ba - Grafika

Programi za pregled i obradu slika na BH portalu.

Grafika na Download Besplatno

Opširan popis grafičkih alata za obradu fotografija, 3D modeliranje, fontove, ikone, galerije itd.

Grafika za Linux

Kvalitetni foto alati na portalu Linux za sve.

Početna stranica: Besplatni programi

© 2006-2014 Info Zadar - Disclaimer - Webmaster: ; Korisni programi
Test inteligencije  Slike  Apartmani Hrvatska  Vremenska prognoza  IQ testovi