Besplatni programi: antivirus free, učenje tipkanja, za mobitel, foto, video, titlovi, skidanje filmova, portali, tutorijali
Programi za skidanje filmova, muzike i igrica

Prije navođenja programa za skidanje filmova, muzike i igrica dobro je podsjetiti se par osnovnih sigurnosnih preporuka:

1.) Prije instaliranja bilo kojeg programa prvo provjerite kakvu reputaciju ima njegova web stranica pomoću alata u gornjem desnom kutu stranice Web of Trust.

2.) Prije otvaranja datoteka skinutih pomoću P2P programa provjerite ih sa antivirusnim programom. Antivirusni programi su opisani na stranici Antivirus. Najveći oprez je potreban s .exe datotekama.

3.) Dodatnu sigurnost možete postići tako da riskantne aktivnosti popust skidanja softvera, igrica, muzike, filmova i ostalih datoteka radite iz Windows accounta koji nema administratorske ovlasti.

LimeWire

Najpopularniji P2P (peer-to-peer) program za dijeljenje datoteka. LimeWire koristi BitTorrent protokol i navodno ne sadrži adware ni spyware. No, sadrži reklame, za razliku od FrostWire-a. Također, mnogi su koristeći LimeWire na svoje računalo umjesto filmova i muzike downloadali viruse i malware. Limewire.com trenutno ne pruža uslugu downloada jer je pod sudskim procesom.

FrostWire

Odlična prerada LimeWire-a s kojim dijeli iste rezultate pretrage. FrostWire nema oglase ni ograničenja broja simultanih skidanja filmova, muzike itd. Međutim, oprezno izaberite koje programe ćete downloadati jer i preko tog programa su brojni korisnici pokupili viruse. I s manje popularnim P2P softverom možete skupiti viruse, samo što ih manje ljudi koristi pa je manje i onih koji se žale.

µTorrent

Kao i LimeWire, jako popularan peer to peer program, koristi BitTorrent protokol. Torrente za download nekog filma ili pjesme možete potražiti na internet portalima, torrent tražilicama. Datoteku koja sadrži adresu torrenta otvorite s programom µTorrent koji će dowloadati film, pjesmu ili nešto treće.

BitComet - još jedan P2P program za skidanje muzike, filmova.. Dobro ga ocjenjuju brojni korisnici.

BitTorrent

Jedan od najpoznatijih i najboljih.

Sharezea.sourceforge.net

Moćan open source program koji koristi 4 P2P mreže: eDonkey2000, Gnutella, BitTorrent i vlastiti Gnutella2. Nema reklama, nema pro verzije koju bi morali plaćati, potpuno je besplatna.

Pazite da ne skinete program sa sherezea.com ili .net, jer na tim adresama je prevarantska firma koja lažno tvrdi da njihova sharezea nema spyware. Prava open source Sharezea je na Sourceforge.net-u.

Kazaa Lite

Program koji za razliku od originalnog KMD-a ne sadrži spyware i adware.

Vuze

Download HD video filmova. Vizualno ugodan i učinkovit.

Titlovi - DivX i DVD titlovi, te programi za namještanje i izradu titlova.

Video programi - codeci, programi za gledanje filmova, alati za obradu videa i konverzije u DivX.

Orbit Downloader

Dodatak za Internet Explorer, program za skidanje filmova, Flash igrica i drugih datoteka. Kad na nekoj web stranici vidite flash igricu ili video, jednostavno desnim klikom imate mogućnost downloada.

Download.hr

Freeware kategorija: Razmjena Datoteka Internetom

CNET

P2P softver za dijeljenje datoteka.

Softpedia

Brojni programi za skidanje muzike, filmova i ostalih fajlova. Npr.: DC ++, Torrent Swaper, BitComet, BitSpirit, BearShare, MyTunes, Metacafe, eMule, Ares Galaxy, WinMX...

U većini slučajeva skidanje muzike i filmova nije legalno.  Obično se navode disclaimeri po kojima mp3 datoteke smijete jednom preslušati i onda ih ibrisati s računala i kupiti legalnu verziju.Programi za skidanje i dijeljenje datoteka se mogu koristiti i za dijeljenje besplatnih programa, besplatne muzike i igrica, pa sami programi nisu ilegalni. Sami odlučujete na koji način ćete ih koristiti.

Početna stranica: Besplatni programi download - recenzije programa.

Programi - Download Free Portali - popis i kratki opisi najboljih download sajtova.

© 2006-2014 Info Zadar - Slike - Disclaimer - Webmaster: ; Korisni programi
Test inteligencije  Karta Hrvatske  Vremenska prognoza  Testovi inteligencije